Op. Dr. Atilla Kaya

Birçok insanın yakından tanıdığı bir hekim olan Op. Dr. Atilla KAYA, neredeyse 40 yıllık mesleki kariyeri ile en çok aranan genel cerrahlar arasında kendine özel bir yer edinmiştir.

Başarısının temelinde yatan etkenler arasında kişisel gelişimi ve sağlık sektörüne getirdiği yenilikler önemli bir yer tutmaktadır. Bu yeniliklerin neler olduğunu yazının devamında başlıklar halinde paylaşacağım. Şimdi dilerseniz, Op. Dr. Atilla Kaya’nın kim olduğuna dair detaylı bilgilere bir göz atalım.

Op. Dr. Atilla Kaya
Uzmanlık:Genel Cerrahi (Proktoloji) medikal estetik
Adres:Zeytinlik Mahallesi, Yakut Sokak, No:24 Bakırköy/İSTANBUL
Telefon:0212 572 72 65 – WahatsApp 0542 621 08 88
Web:https://www.dratillakaya.com

Op. Dr. Atilla Kaya Kimdir?

  • 1961 Yılında Adana’nın Ceyhan ilçesinde hayata merhaba demiştir.
  • İlk ve orta eğitimini Malatya’da tamamladığını görüyoruz.
  • Üniversite eğitimini ise 1980-1986 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamladı.
  • Genel Cerrahi uzmanlık eğitimini ise 1988-1993 yılları arasında İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tamamlayarak mesleki hayatına başladı.

İlk Görev Yeri, Ankara Elmadağ Devlet Hastanesi

1993 Yılında genel cerrahi uzmanı olması ile birlikte mesleğini icra ettiği ilk kurum Ankara’nın güzide ilçelerinden birinde yer alan Ankara Elmadağ Devlet Hastanesi olmuştur.

Osmaniye Devlet Hastanesinde Uzun Yıllar Görev Yaptı

Zorunlu hizmet süresinin dolması ile birlikte tayinini Osmaniye Devlet Hastanesine isteyerek, 13 yıl sürecek; başarılarla dolu hizmet hayatı başladı. Burada birçok yeniliğe de imza attığını belirtmek istiyorum.

İstanbul’da Kendi Kliniğinde Hizmet Vermeye Başladı

2006 Yılı sonrası İstanbul’da hizmet vermeye başladı. Medical Art adını verdiği klinik ile Bakırköy’de binlerce saç ekimi, kaş ekimi, sakal ekimi yanı sıra asıl mesleği olan proktoloji uzmanlığı ile ilgili hizmetler gerçekleştirdi. Yine aynı şekilde Bakırköy’de hasta kabulüne devam etmektedir.

Op. Dr. Atilla Kaya Hangi Hastalıklara Bakıyor?

Doktor Atilla Kaya’nın teşhis ve tedavisini yaptığı hastalıkları proktoloji ve medikal estetik şeklinde 2 gruba ayırarak paylaşmak istiyorum.

Proktoloji (Makat Hastalıkları)

  • Kıl dönmesi
  • Hemoroid (Basur)
  • Anal Fissür (Makat Çatlağı)
  • Anal Fistül (Makatta Akıntı)
  • Kondilom (Makat Siğili)
  • Anüs Estetiği Ameliyatı
  • Makat Apsesi

Medikal Estetik

  • Ben Aldırma
  • Nasır
  • Yağ Bezesi
  • Yağ Kisti
  • Kaş Ekimi
  • Sakal Ekimi
  • Bıyık Ekimi

BAŞARILARI

Op. Dr. Atilla Kaya hakkından bilgilere yer verdik. Şimdi ise onu meslektaşlarından bir adım öne çıkaran özelliklerinden bahsetmek istiyorum.

Saç Ekimi ve Saça Dair Her Şey Kitabını Yazdı

Türkiye’de ilk defa FUE alım yöntemi ile saç ekimi işlemini gerçekleştiren Doktor Atilla Kaya aynı zamanda yazdığı kitap ile de insanların bilgilenmesini sağladı. “Saç Ekimi ve Saça Dair Her Şey” kitabında saçların yapısı, yaşam döngüsü, saç dökülmesi ve saç ekimine dair merak edilen sorulara yer verdi. (1)

Uzun yıllar hem proktoloji hem de saç ekimi hizmeti veren Op. Dr. Atilla Kaya, İşlerinin yoğunluğu nedeniyle geçtiğimiz yıllarda saç ekimi hizmetine son verdi. Kaş ekimi, sakal, bıyık ekibi gibi hizmetlerine devam etmektedir.

Türkiye’de Kaş Ekimini Yapan İlk Doktor

Saç ekimi yanı sıra aynı zamanda ülkemizde bir ilke imza atarak FUE alım yöntemi ile kaş ekimi işlemi de gerçekleştirdi. Kaşların dökülmesi problemine kalıcı çözüm olarak geliştirilen kaş ekimi uygulamasını geliştirdi. Sadece 2-3 saat gibi kısa bir sürede kaş ekimi yaparak seyreklik, yara, yanık ve kaza izlerini kapatmaktadır. (2)

Hazırladığı bir video ile kaş ekiminin nasıl yapıldığını anlatırken aynı zamanda bu alanda kendini geliştirmek isteyen, kaş ekimi yapmak isteyenlere de bir bir nevi eğitim veriyordu. Dilerseniz o videoyu izleyelim.

Mikro Sinüsektomi Ameliyatını Geliştirdi

Özellikle genç ve orta yaş erkeklerin korkulu rüyası haline gelen kıl dönmesi (pilonidal sinüs) probleminin, çözümü: ameliyat ile mümkün olmaktadır. Bu yüzden onlarca kıl dönmesi ameliyatı geliştirildi. İş gücü kaybının uzun oluşu, yara iyileşme sürecinin uzaması ve pansuman yaptırma zorunluluğu nedeniyle hep bir arayış içinde oldu. (3)

2014 Yılına gelindiğinde ise Bascom uygulamasını modifiye ederek Mikro Sinüsektomi adını verdiği yöntemi geliştirdi. Çok küçük bir kesi ile sadece 1,5-2 cm gibi alanı keserek ameliyat yapmaktadır. Ameliyathaneye gerek kalmadan klinik ve hatta doktor muayenehanesinde bile yapılabilmektedir.

Genel anestezi yerine, bölgesel uyuşturma ile yapılmaktadır. 5-10 Dakika süren kıl dönmesi ameliyatı sonrası hasta, evine, işine yani sosyal hayatına kaldığı yerden devam edebilmektedir. Klasik yöntemlerde olduğu gibi haftalarca istirahat ya da pansuman yaptırmak gerekmez.

Mikro sinüsektomi uygulaması hızla yaygınlaşmaktadır. Türkiye’de birçok genel cerrahi bu yöntemi uygulamaya başladı diyebilirim. (4)

Bu kadar bahsetmişken ne olduğunu, nasıl yapıldığını göstermeden geçmek olmaz. Sadece, mikro sinüsektomi yerine tüm ameliyat türlerini bir arada göreceğiniz bir video paylaşmak istiyorum. Mideniz bulanmayacak ve korkmayacağınıza eminim.

SIK SORULAN SORULAR

Op. Dr. Atilla KAYA hangi hastanede görev yapıyor? Gibi sorularla sıkça karşılaşıyoruz. 2017 Yılından beri Bakırköy, Zeytinlik Mahallesinde bulunan kendi kliniğinde görev yapmaktadır. Kendisine ulaşmak için 0212 572 72 65 arayabilir ya da 0542 621 08 88 numaralı WhatSapp hattından yazabilirsiniz.

REFERANSLAR

  1. Unger, W. P., & Shapiro, R. (1995). Hair transplantation. New York.
  2. Gunter, J. P., & Antrobus, S. D. (1997). Aesthetic analysis of the eyebrows. Plastic and reconstructive surgery, 99(7), 1808-1816.
  3. Søndenaa, K., Andersen, E., Nesvik, I., & Søreide, J. A. (1995). Patient characteristics and symptoms in chronic pilonidal sinus disease. International journal of colorectal disease, 10(1), 39-42.
  4. Altınsoy, A. (2015, 21 Şubat). Erişim Adresi: https://www.adilaltinsoy.com/ankara-mikro-sinusektomi-uygulamasi/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir