Ben Aldırma Fiyatları Nerede Ne Kadar?

Ben aldırma işlemi yaptırmayı düşünen insanların sayısının, son zamanlarda ciddi anlamda artış gösterdiğini gözlemliyoruz. (1) .Google arama sonuçlarına göre “ben aldırma ve ben aldırma fiyatları” en çok tercih edilen kelimeler arasında yer alıyor. Bende bu yönde bir yazı kaleme almaya karar verdim.

Ben aldırma hizmeti veren hastane, klinik ve doktorlara ait (İnternet sitelerini) sizler için araştırarak ücretlendirmenin ne kadar ve neye göre belirlendiğini görelim.

Hastane, Klinik, DoktorFiyat
IDEA KlinikIDEA Klinik’te ben aldırma fiyatları her bireyde farklılık gösterebilir. Benlerin boyutu, sayısı ve kişinin SGK güvencesi gibi faktörlere bağlı olarak değerlendirilir. Benlerinizi görsel olarak 0542 621 08 88 numaralı WhatsApp hattına göndererek ya da ücretsiz muayene imkanından yararlanarak fiyat hakkında bilgi alabilirsiniz.
Op. Dr. Leyla ARVASQuartz Klinik 0212 241 46 24 arayarak öğrenebilirsiniz.
Esteport – Op. Dr. Ali MEZDEĞİalimezdegi.com İnternet sitesinden resim göndererek fiyat bilgisi alınmaktadır.
Mia Plast – Op. Dr. Arda KATIRCIOĞLUÜcret bilgisi için muayene olunması gerektiğini belirtilmektedir.
Özel DRM Polikliniğiİletişim sayfasından bilgi alınmasını önermektedir. Aramak için 0216 411 54 55 numaralı hattı kullanabilirsiniz.
Dr. Yetkin BAYERİletişim bilgileri kullanılarak bilgi alabilirsiniz. 0545 692 04 44
Ankara Life Fiyat bilgisine yer verilmemiştir.
Op. Dr. Orhan Murat ÖZDEMİRİnternet sitesinde fiyat bilgisi vermemiştir.
Op. Dr. Ayşe BARUTÇUAnkara’da ben alımı fiyatları için 0532 227 38 78 numaralı hattın aranması istenmektedir.

Yukarıda yer alan liste, Google.com.tr sitesinde yaptığımız “ben aldırma fiyatları” ile ilgili arama sonuçları baz alınarak oluşturulmuştur.

IDEA Klinik

İlk olarak ideaklinik.com ile başlamak istiyorum. İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa ve Antalya’da yaşayanların hizmet alabileceği IDEA Klinik ben aldırma hizmeti de verdiği görülüyor. Medikal estetik alanında deneyimli, genel cerrahi uzmanları tarafından gerçekleştirilmektedir.

Ameliyatsız ben aldırma yöntemleri olan: Lazer, Radyofrekans, Elektrokoter ve Plazma gibi yöntemleri uyguladıklarını görüyoruz. Ameliyatla ben aldırma konusunda ise şöyle bir not karşınıza çıkıyor. “Ameliyat ile yapılan ben aldırma işlemi sonrasında ciddi ve korkutucu bir iz kalabilir. Bu nedenle kişi istemedikçe ameliyat uygulanmamaktadır.” Haklı oldukları söylenebilir.

Ben aldırma fiyatlarına gelecek olursak: ilk ve sonraki benler , kişinin SGK güvencesi vb. hususlara göre fiyatların değiştiği görülüyor.

Ücretsiz muayene: ben aldırmayı düşünenler, bizzat ve yerinde bilgi almak istemeleri halinde doktor ile görüşmeleri için herhangi bir ücret alınmamaktadır. Doktorunuzu yakından tanıma, uygulanacak yöntemi görme ve sonrasında nasıl bir süreç yaşanacak bunlarla ilgili bilgi almak isterseniz çok güzel bir seçenek diyebilirim.

WhatsApp’dan Öğren: Muayeneye gelmeden de fiyat bilgisi öğrenebilirsiniz. Bunun için ihtiyacımız olan tek şey akıllı telefon olacaktır. Aldırmayı düşündüğünüz benlerin resmini çekerek 0542 621 08 88 numaralı hatta göndermek olacaktır. Görevli, sizden gelen görselleri doktora göstererek fiyat bilgisi iletmektedir.

Ben Aldırma Nasıl Yapılır?

Fiyatlarla ilgili bilgiye nasıl ulaşacağımızı gördük. Ben aldırma nasıl yapılır? Ben aldırma sonrası iz kalır mı? Biraz da bu konulardan bahsetmek istiyorum. Yine, IDEA Klinik üzerinden örnekler vererek devam etmek istiyorum.

Ben aldırma yöntemleri: hizmet alacağınız uzmanlık alanına göre değişiklik gösterebilir. Aynı şekilde uzmanın kendini geliştirme isteği ile ilgili olarak da farklılık oluşabilir.

Aşağıda yer alan videoda Op. Dr. Atilla KAYA tarafından, radyofrekans ile ben aldırma işlemi gösterilmektedir. Kısa sürede başarılı işlemler yapıldığı görülmektedir.

  • Lazer: Elektrik enerjisini ısı enerjisine dönüştüren bu cihaz ile ben alımı yapılmaktadır. (2) Diğer yöntemlerle göre biraz daha uzmanlık ve dikkat gerektirmekte çünkü uygun lazer cihazı ve dalga boyu seçilmemesi halinde istenen sonuç elde edilmeyebilir. Çoğu zamanda çukurluk şeklinde kötü bir iz kalmasına neden olabilir.
  • Radyofrekans: Genel cerrahi uzmanlarının sıkça kullandığı bu cihaz ile ben alımı, siğil, nasır gibi birçok medikal estetik tedavi yapılabilmektedir. Cilde dokunduğu anda yüksek ısı ile buharlaştırma yapmaktadır. Elleri başarılı bir hekim tarafından mükemmel sonuçlara imza atılabilir. Yazının devamında ne olduğu ve nasıl yapıldığını ben aldırma videosu ile görme şansımız olacaktır. (3,4)
  • Plazma: Plexr olarak da görmüş olabilirsiniz. Cebe sığacak kadar çok küçük bir cihaz olduğu söylenebilir. Öyle ki kalem pil ile çalıştığını belirtmeliyim. Ucunda iğneye benzer bir aparat yer almaktadır. Bene dokunduğu anda RF gibi yine buharlaştırma yapmaktadır. Tabii ki sadece yüzeysel (kabarık olmayan benler) ya da lekeler, çiller için uygun olduğunu belirtmeliyim.
  • Kriyoterapi: Dondurma yöntemiyle ben aldırma olarak da bilinir. Dondurmadan kasıt, yaz aylarında severek tükettiğimiz dondurma değil, sıvı azot ya da benzer maddelerin kullanıldığı bir tür sprey denebilir. Ben ve siğil gibi ciltten kabarık lezyonlarda, dermatoloji uzmanları tarafından sıkça uygulanmaktadır. Ağrılı bir yöntem olması nedeniyle anestezi (bölgesel uyuşturma) yapmak gerekir. Sprey bene sıkılarak 1-2 hafta içerisinde çürüyerek vücuttan kopması beklenir. Duruma göre 2. ve 3. seans gerekebilir. (5)
  • Ameliyat: Cerrahi yöntem olarak da bilinir. Yapılan işlem benin, ciltten kesilerek çıkarılmasıdır. Bazı insanlar kanserleşme korkusu ile benlerin ameliyat ile alınmasını isterler. Plastik cerrahlar yanı sıra genel cerrahi uzmanları bu yöntemi uygulayabilir. Uygulama sonrası için biraz korku ve endişe edebilirsiniz. Çünkü belirgin bir iz kalacaktır. Ne kadar iz kalacağını ise cerrahın tecrübesi belirler.

Ben Aldırma Sonrası İz Kalır mı?

Hiç iz kalmaz! Demeyi çok isterdim ama maalesef böyle bir şey mümkün değildir. Önemli olan ne kadar iz kalacağıdır. Buna odaklanmak gerekir. Peki, ne kadar iz kalacak? Bunu, ben değil de hizmet aldığınız doktorun tecrübesi, elinin yatkınlığı ve uygulayacağı ben aldırma yöntemi belirler.

Ben aldırma öncesi
Ben aldırma sonrası

Ben Aldırmak Zararlı mı?

Çoğu insan estetik, çoğu ise kanserleşme riskinden dolayı ben aldırma işlemine gerek duymaktadır. Bu yönü ile baktığımızda ben aldırma, zararlı değildir. Özellikle koyu renkli benler derinin kanseri olan malign melanoma riski içermektedir. (6) Ben aldırma ile bu riski ortadan kaldırmış olursunuz.

REFERANSLAR

  1. Karabacak, E., Aydın, E., Doğan, B., & Göker, K. (2013). Genç Erkeklerde Becker Nevüs Prevalansı. TÜRKDERM-Deri Hastalıkları ve Frengi Arşivi, 47(2), 80-83.2. Açikgöz, G. (2012). Pigmente Lezyonlarda Lazer/Lasers in Pigmented Lesions. Turkderm, 46, 23.
  2. Altınsoy, A. (2020, 17 Ekim). Ben Aldırma Nasıl Yapılır? Hangi Yöntemler Uygulanır?. Erişim adresi: https://www.adilaltinsoy.com/ben-aldirma-yontemleri/
  3. Kaya, A. (2020, 13 Ekim). En iyi ben aldırma yöntemi hangisidir?. Erişim adresi: https://www.dratillakaya.com/en-iyi-ben-aldirma-yontemi-hangisidir
  4. TARIM, G., Cantürk, T., Şentürk, N., & TURANLI, A. (2010). Dermatolojik tedavide kriyoterapi kullanımı. Journal of Experimental and Clinical Medicine, 17(3).
  5. Baykal, C., & Ekinci, A. P. (2015). Malign Melanom: Risk Faktörleri ve Temel Klinik Özellikler/Malign Melanoma: Risk Factors and Major Clinical Findings. Turk Dermatoloji Dergisi, 9(1), 1.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir